RuralCat posa en marxa un nou espai dedicat a la indústria agroalimentària de la mà de GEC (www.gec.es)

AlimenCat neix com una iniciativa del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, amb l’objectiu de donar servei i posar en valor la indústria i la producció agroalimentària catalanes

RuralCat, iniciativa del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural és una comunitat virtual agroalimentària i del món rural que va néixer a l’any 2003 per apropar el món rural a les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) Fruit de la col•laboració del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural i GEC, consultora d’ elearning i gestió del coneixement per a grans organitzacions, ha nascut AlimenCat (www.ruralcat.net/alimencat/), un nou espai dedicat a donar servei i posar en valor la indústria i la producció agroalimentària catalanes, mentre es constitueix com un lloc on la pròpia indústria pugui trobar fàcilment tota la informació temàtica relacionada. 

 

 L’Acte de presentació va tenir lloc el passat 19 de març a a AlimenCat, a la Fira de Mollerussa per part del Sr. Joan Gené Albesa, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentaries En Francesc Fàbregas, Director General de GEC, ha expressat la seva “satisfacció per poder aportar valor a la indústria agroalimentària per mitjà de les comunitats virtuals, de les quals GEC és pionera al nostre país”.

Inclòs al portal RuralCat, el nou espai AlimenCat té com a objectiu afavorir la competitivitat de la indústria agroalimentària catalana i constituir-se com a un espai de trobada i intercanvi d’idees per a aquest sector. Per fer-ho possible s’estructura en tres espais: Informació, Alimentació i Indústria Agroalimentària, on, a més dels serveis específics per a la indústria agroalimentària, es dóna a conèixer el resultat de la feina de la Direcció d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, així com els controls i els processos que s’han fet per tal que els productes puguin assolir uns distintius d’origen i qualitat garantits, i arribar al consumidor amb plenes garanties per al consum.

A la secció Informació es pretén proporcionar informació actual i destacada sobre el món de l’agroalimentació, activitats previstes en el sector, entrevistes a persones destacades del sector , legislació i estadístiques de consum alimentari.
 
L’espai Alimentació informa sobre els productes que han arribat a nivells de qualitat reconeguda, per la traçabilitat de la feina en el procés productiu i la garantia de seguretat alimentària dels productes. La secció es completa amb informació sobre nutrició, cultura gastronòmica catalana i seguretat alimentària.
 
Finalment, Indústria Agroalimentària s’adreça als professionals vinculats amb el sector agroalimentari català amb un plantejament de recursos informatius que pretenen potenciar el teixit agroindustrial alimentari, com l’oferta formativa o la secció d’informació tècnica. Cal destacar l’oferta de serveis com la Plataforma de Finançament, que informa sobre recursos financers per dur a terme projectes centrats en innovació, qualitat, valorització tecnològica, eficiència energètica, comercialització i creació d’empresa, entre d’altres àmbits.
 
L’espai AlimenCat està inclòs en el portal RuralCat, la comunitat virtual agroalimentària i del món rural, desenvolupada per GEC al 2003 a iniciativa del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), orientada a apropar el món rural a les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) i facilitar al sector agrari i agroalimentari l’accés a informació, formació i serveis tecnològics del seu interès.

Fundada el 1996, GEC forma part del grup d’empreses de la UOC (Universitat Oberta de Catalunya). GEC disposa  d’un equip multidisciplinari de 150 persones capaç de dissenyar, desenvolupar, implementar i avaluar amb èxit les seves solucions d’e-learning, fidelització de clients, comunicació i intercanvi de millors pràctiques. GEC desenvolupa l’entorn virtual, els recursos formatius i de comunicació i implanta sistemes d’organització, com ara processos i eines de treball col•laboratiu.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *